squash turnir
TURNIR

SUPER SERIJE KONEX

V Konexu je v petek 2.3.2018 potekal turnir Super serije Konex. Turnirja se je udeležilo 12 članov ter 4 članice. Kljub povprečnemu številu udeležencev je potrebno poudariti, da je na turnirju bilo kar 5 igralcev, ki zasedajo prvih 5 mest na jakostni lestvici ter igralcev, ki sestavljajo slovensko reprezentanco. Turnir je bil torej izjemno močan.

Dekleta so se med seboj pomerila po sistemu, kjer je vsaka igrala z vsako. Najboljšo pripravljenost je prikazala Sara Rojnik (SqK Škofja Loka), ki je v svoji igri naredila se korak naprej. Sledila ji je Nina Kustec prav tako SqK Škofja Loka, Mojca Blazic SqK igRaj Sevnica ter Pika Rupar SqK Škofja Loka, ki je Sari odščipnila dva niza.

Pri moških smo videli številne pestre dvoboje. V polfinala so se uvrstili Mošnik, Bombek, Hafner ter Kristan. Mošnik ni imel veliko dela in je v polfinale prišel izjemno spočit. Prav tako težjega »dela« ni imel Hafner. Bombek je za preboj v polfinale moral igrati s klubskim kolegom Sosičem. Po lepi igri je v polfinale napredoval Bombek. Nekoliko vec »dela« pa je čakalo Kristana, ki se je moral pomeriti s predstavnikoma, ki redno nastopata tudi za reprezentanco. Najprej je sledil dvoboj s Porento, ki je eden najperspektivnejših mladincev v Sloveniji, ki visoko kotira tudi v evropski konkurenci ter pred katerim je svetla prihodnost v squashu. Nato je sledil boj še z vedno neugodnim in izjemni nepredvidljivim Adlešičem. Oba dvoboja sta se končala z rezultatom 3:1 v prid Kristana.

V polfinalu so se med seboj pomerili Mošnik in Hafner, ter Kristan in Bombek. Mošnik je upravičil vlogo favorita turnirja ter Hafnerja premagal 3:0 v nizih. V drugem polfinalu je Kristan s 3:1 premagal Bombeka.

Sledila je izredno zanimiva tekma za 3. mesto med Hafnerjem in Bombekom. Tekmo je bolje začel Bombek, ki je povedel z 1:0. Hafner je nato našel svoj ritem ter kmalu izenačil. Sledil je napet boj, ki se je zavlekel v 5. niz. V odločilnem nizu je bil prepričlivejsi Bombek, ki je tako zasedel tretje mesto.

V finalu sta se pomerila Mošnik in Kristan. Vidno kondicijsko načeti Kristan, ki je za seboj imel že 3 težke tekme ni mogel resneje ogroziti Mošnika. Izjemoma sta odigrala finale na dva dobljena niza, ki ju je z rezultatom 11:9 in 11:8 dobil Mošnik.

Vredno je izpostaviti izjemno dober ekipni uspeh SK Konex, ki je zasedel prva tri mesta, na prvih šestih mestih pa se je zvrstilo kar 5 igralcev Konexa.

Zahvaljujemo se vsem udeležencem turnirja in upamo, da se v bodoče vidimo v še večjem številu.

FANTJE:
1. Martin Mošnik, SK Konex
2. Klemen Kristan, SK Konex
3. Žan Bombek, SK Konex
4. Mark Hafner, SqK Škofja Loka
5. Andrej Sosič,SK Konex
6. Boštjan Slemenšek, SK Konex
7. Damjan Adlešič, SK Squashland
8. Borut Slatinšek, SK Velenje
9 do 10. Blaž Porenta, SqK Škofja Loka
9 do 10. Žiga Merčun, SK Squashland
11. Jošt Dolinar, SqK Škofja Loka
12. Matej Anton Drašler, SqK Škofja Loka

DEKLETA:
1. Sara Rojnik, SqK Škofja Loka
2. Nina Kustec, SqK Škofja Loka
3. Mojca Blažič, SK igRaj Sevnica
4. Pika Rupar, SqK Škofja Loka