TRX

Vadba odlično aktivira stabilizatorje trupa, proprioceptorje proprioceptorje (ravnotežne čutilne strukture v sklepih) in vse mišične skupine. Med vadbo potekajo sile v vseh ravninah, osvaja se kompleksna gibanja v naravnem obsegu in ozira na celotno telo – preko stabilizatorjev, v delo je vključenih veliko mišičnih skupin, kar zahteva visoko stopnjo prilagoditve organizma in je posledično energijsko/kalorično zelo potratno. Pri izvajanju vaj na večini klasičnih fitnes naprav ni vključevanja stabilizatorjev, ni vključevanja centra za ravnotežje in ni najboljše sinergije med posameznimi mišičnimi skupinami, vsaj v takšni meri ne, kot pri vadbi s trakovi TRX. 

Ti omogočajo popolno varnost saj se težavnost prilagaja s spremembo položaja telesa, brez uporabe zunanjih bremen. Predznanje prav tako ni potrebno saj so gibanja naravna, vadba pa vključuje postopen razvoj osnovnih sposobnosti: moč, vzdržljivost, ravnotežje, eksplozivnost in fleksibilnost.

Close Menu

Zaradi uredbe je Športni center Konex začasno zaprt. Če pa vas zagrabi lakota ali pa si zaželite kave, pa kliknite na gumb spodaj

Prepričani smo, da bomo s skupnimi močni prav kmalu premagali COVID-19. Pa ne pozabite ŠPORT ZDRAVI! Zato ostanite aktivni do našega ponovnega odprtja :)