Mladinskega turnirja v Konexu se je udeležilo kar 31 igralcev, v sestavi 15 fantov in 16 deklet. Turnir je bil uspešen, saj smo dosegli lepo število prijav.  Tekmovanje je bilo razdeljeno na dve starostni kategoriji tako, da smo oblikovali 4 skupine (dekleta U13 in U15, dečki U13 in U15). Sledili so medsebojni boji za končne razvrstitve.

V kategoriji dečki U13  je slavil Jan Miselj (Squashland). Drugo mesto je osvojil Gal Ravnikar (Škofja Loka), tretje mesto pa Lean Castaldi (Bled).  Vodstvo tekmovanja je finalni spopad pospremil z besedami "Videli smo odličen dvoboj. Kljub mladosti sta oba igralca pokazala veliko zrelosti. Za prihodnost slovenskega skvoša se nam ni za bati" .

 

SKUPINA BU13

 

Uvrstitev

Ime

Klub

1.

Jan Miselj

Squashland

2.

Gal Ravnikar

Škofja Loka

3.

Lean Castaldi

Bled

4.

Lan Podgoršek

Konex

5.

Tin Topolovec

Bled

6.

Tjaž Čufer Tomažin

Bled

7.

Žak Sešek

Konex

8.

Vid Obranovič

Konex

9.

Mark Sever

Konex

10.

Matevž Ritlop

Squashland

11.

Ognjen Simič

Konex


Medtem je v kategoriji U13 dekleta na najvišjo stopničko stopila Sara Nedić (Škofja Loka). Sledila ji je Nanja Urh (Bled), tretja je bila Miša Sax (Squashland). Finale je nam postreglo z izjemno lepo igro, ter nekaterimi osupljivimi izmenjavami žogice.

 

SKUPINA GU13

 

Uvrstitev

Ime

Klub

1.

Sara Nedić

Škofja Loka

2.

Nanja Urh

Bled

3.

Miša Sax

Squashland

4.

Julija Vidic

Bled

5.

Zoja Berce

Bled

6.

Sara Sivčevič

Squashland

7.

Tina Meršol

Squashland

8.

Mateja Ritlop

Squashland

V kategoriji fanti U15  je slavil Gašper Dolinar (Škofja Loka).  Drugo mesto je osvojil Timotej Jenko (Bled), tretje mesto pa Rok Frelih (Škofja Loka). V igri se je videlo, da gre za kategorijo višje starosti saj so bile nekatere izmenjave žogice izredno intenzivne. Na koncu je po napetem boju kot napisano slavil Gašper.

  

 

SKUPINA BU15

 

Uvrstitev

Ime

Klub

1.

Gašper Dolinar

Škofja Loka

2.

Timotej Jenko

Bled

3.

Rok Frelih

Škofja Loka

4.

Jan Harter

Squashland

 


Medtem je v kategoriji U15 dekleta na najvišjo stopničko stopila Manca Demšar (Škofja Loka). Sledila ji je Pika Rupar (Škofja Loka), tretja je bila Nika Urh (Bled). Tudi tukaj so dekleta pokazala vrhunsko igro in obilico požrtvovalnosti.  Videli smo izjemno zanimiv finale, ki bi ga lahko z malo sreče dobila katera koli igralka. Več sreče je imela Manca ter zasluženo zmagala.  

 

SKUPINA GU15

 

Uvrstitev

Ime

Klub

1.

Manca Demšar

Škofja Loka

2.

Pika Rupar

Škofja Loka

3.

Nika Urh

Bled

4.

Karlina Piber

Bled

5.

Lana Nedić

Škofja Loka

6.

Lara Meršol

Squashland

7.

Nika Demšar

Bled

8.

Lara Demšar

Bled

Celoten turnir je potekal v sproščenem ozračju. Lepo je bilo videti na kupu toliko talenta, ki bo v bodoče krasil igre slovenskih igrišč. Prepričani pa smo, da tudi igrišč v mednarodni konkurenci. Ob tej priložnosti se zahvaljujemo vsem klubom SK Škofja Loka, SK Bled, SK Konex ter SK Squashland, ki so ključno prispevali k lepi udeležbi na turnirju. Klubi so dokazali, da lahko s pravim pristopom in voljo, na turnir privabimo lepo število tekmovalcev. V imenu organizatorja turnirja SK Konex se vam zahvaljujemo. Zahvala pa gredo prav tako vsem pokroviteljem, ki so poskrbeli za praktične nagrade.

Seveda pa ne smemo pozabiti na naše najmlajše, zaradi katerih smo turnir pripravili in kateri so nam omogočili, da smo uživali v lepih dvobojih.

Športni pozdrav!

Timber by EMSIEN-3 LTD